Descopera culturile lumii cu ajutorul bijuteriilor etnice

Share Button

Descopera culturile lumii cu ajutorul bijuteriilor etniceBijuteriile etnice lucrate de maestrii artizani sunt unele dintre cele mai frumoase, originale si neobisnuite accesorii. Aceste bijuterii au un farmec aparte si reusesc sa exprime prin simpla prezenta cultura din care provin, spiritul si simbolistica fiecareia in parte.

Asadar, azi o sa vorbim despre bijuteriile unicat, lucrate manual, despre cele mai frumoase metode de a reprezenta o cultura, si de asemenea despre acele accesorii care din elemente specifice unei culturi, s-au transformat intr-un element de modernitate si eleganta.

Dan Bradu seo

De exemplu, o pereche de cercei cu pietre semipretioase, cum sunt cerceii mandala din argint si coral, sunt o bijuterie ce reprezinta un simbol budist si scot in evidenta principalele elemente specifice ale acestei religii.

Fiecare element, fiecare detaliu are o semnificatie aparte, o magie proprie, ceea ce ii face sa exprime prin simple detalii o multime de informatii despre cultura respectiva.

Podoabele etnice se deosebesc de bjuteriile obisnuite. Acestea reusesc sa transmita prin detalii, culori, materiale, modele, tehnica executata, cultura si credintele culturilor din care provin. Bijuteriile lucrate manual reusesc sa depaseasca bariera timpului si sa ne aduca in atentie simboluri si obiceiuri de mult apuse.

Se intampla ca aceste bjuterii unicat sa fie reproduse folosind materiale de o calitate mai inferioara sau folosind alte tehnici decat cele originale. In acest caz, frumusetea si farmecul bijuteriilor se pierde. Valoarea lor este compromisa si, in acest caz, bijuteriile nu reprezinta o piesa unicat in care sa se regaseasca pasiunea si munca mesterului artizan.

Metaphorabijoux este magazinul care iti ofera o colectie impresionanta de bijuterii etnice, originale, confectionate de maestrii artizani cu experienta.

Bijuteriile sunt unicate si izbitor de frumoase. Fiecare in parte reuseste sa suprinda culoarea locala de unde provin. Sunt misterioase, iar farmecul si autenticitatea lor nu sunt compromise de interventia unor persoane din exterior, bijuteriile fiind executate doar de adevaratii artizani.

Toate aceste bijuterii etnice au un impact surprinzator de puternic asupra tinutelor, in special cele mai elaborate, colierele voluminoase si bijuteriile care au foarte multe detalii. Toate acestea au o semnificatia aparte in cultura din care provin.

Unele sunt oferite femeilor in momentul casatoriei, altele sunt mostenite din generatie in generatie si exprima statutul purtatorului atat in societate cat si in familie.

Bijuteriile etnice sunt mai mult decat niste accesorii care ne completeaza tinuta. Sunt o modalitate de a intelege mai bine alta cultura, alte experiente sau traditii. Bijuteriile autentice, etnice sunt din ce in ce mai apreciate si nu e de mirare de ce.

Toate aceste bijuterii sofisticare ne fac sa ne simtim mai originali si mai speciali, ne scot in evidenta originalitatea si stilul sofisticat.

Be Sociable, Share!