Despre beneficiile spirituale ale lemnului palo santo

Share Button

 Despre beneficiile spirituale ale lemnului palo santoIn acest articol va prezentam beneficiile lemnului palo santo descoperite de noi in timp. Va prezentam beneficiile spuse de o persoana interesata de aceste tehnici de purificare cu ajutorul plantelor si modul in care aceasta a luat pentru prima data contact cu planta.

In timpul unei sederi recente in Ojai, am descoperit magia si misticul lemnului Palo Santo. Este o aroma calda, delicata si draguta, care ma umple de un sentiment de pace si liniste. Intrigat, am aflat ca Palo Santo creste pe coasta Americii de Sud si este legat de Cocos, Smirna si Copal. In spaniola, Palo Santo inseamna literal “Sfantul lemn”.

Magia este in procesul alchimic care se intampla dupa moartea unei ramuri sau a unui copac. Pentru ca Palo Santo sa-si castige proprietatile vindecatoare, trebuie sa moara, dar nu orice tip de moarte – ci doar o moarte naturala a unei ramuri sau copac foarte batran. Copacii Palo Santo traiesc intre 80 si 90 de ani. Dupa aceasta moarte, copacul trebuie sa ramana in habitatul sau natural timp de 4 pana la 10 ani pentru a-si termina metamorfoza. Numai atunci proprietatile sale sacre, medicinale si mistice vin la viata.

Dan Bradu seo

Beneficii spirituale

Palo Santo este ars in ceremonii de catre Shamani pentru proprietatile sale energetice de curatare si vindecare similare cu Sage. Creeaza un fum placut, proaspat mirositor, cu iz de menta si citrice, care functioneaza bine in mentinerea tantarilor si a altor insecte zburatoare la distanta. Mirosul inaltator ridica vibratiile in pregatirea meditatiei si permite o conexiune spirituala mai profunda. Se mai spune ca Palo Santo sporeste creativitatea si aduce noroc. Pastrez un castron in sufrageria mea. Chiar si nevazuta, aroma ei frumoasa umple spatiul.

Beneficiile vindecarii

Palo Santo se foloseste in mod traditional pentru ameliorarea simptomelor comune ale racelii si gripei, astmului, alergiilor, migrenei si durerilor de cap, stresului, anxietatii, depresiei, inflamatiei, artritei si multor altora. In aromoterapie, uleiul esential de Palo Santo este considerat antiseptic, antiinflamator si antibacterian.

Se spune ca are proprietati excelente de absorbtie si poate fi utilizat in terapia cu masaj pentru a ameliora durerea si inflamatia muschilor si articulatiilor, pentru a regenera pielea si pentru a promova nutritia pielii. De asemenea, contine niveluri ridicate de D-Limonen si Monotropene, pe care cercetatorii stiintifici le studiaza pentru efectele lor anticanceroase si proprietatile chemoterapeutice.

Durabile si non-toxice

Palo Santo este salbatic si recoltat etic prin practici indelungate, provenind exclusiv din copaci natural cazuti. Uleiul esential poate fi extras numai din arbori morti si ramuri cazute folosind “Distilarea vaporilor” fara utilizarea de substante chimice sau solventi periculosi. Este, de asemenea, o alternativa minunata, netoxica, la repelantii impotriva insectelor.

Instructiuni de ardere

Utilizati o lumanare, un chibrit sau o bricheta pentru a va aprinde batul de Palo Santo. Tineti batul la aproximativ un unghi de 45 de grade, indreptand varful spre flacara. Lasati-o sa arda timp de aproximativ 30 de secunde pana la 1 minut si stingeti flacara prin rasucirea usoara a lemnului ars. Deplasati-va in spatiul de lucru, la domiciliu, la masina, la baie sau oriunde v-ar placea sa eliberati energia.

Cand ati terminat, plasati batul intr-un vas rezistente la foc, din metal, sticla sau lut. Lemnul se va stinge singur. Spre deosebire de tamaia conventionala care arde complet dupa aprindere, Palo Santo poate fi reaprins de mai multe ori.

Be Sociable, Share!