Display-ul – componenta cea mai sensibila a unui smartphone

Share Button

Display-ul - componenta cea mai sensibila a unui smartphoneDisplay-ul cu touchscreen este cel mai sensibil component al unui telefon datorita usurintei cu care se poate sparge. Asa se face ca numerosi oameni din intreaga lume au nevoie macar o data in viata lor de servicii de inlocuire display iPhone 7, iPhone X sau modele mai vechi ale gigantului american. Bineinteles, telefoanele Apple nu sunt singurele ale caror ecrane se pot sparge cu usurinta.

Desi preturile unor smartphone-uri depasesc 3.000 de lei, iar inlocuirea display-ului poate ajunge la 1.000 de lei, unii dintre utilizatori continua sa fie neglijenti cu felul in care isi pastreaza dispozitivele mobile, iar rezultatul este departe de cel dorit. Odata spart display-ul, nu se mai poate face nimic, cu exceptia inlocuirii intr-un service specializat.

Dan Bradu seo

Depozitarea telefonului in locuri nepotrivite – o cauza frecventa pentru spargerea display-ului

Pastrarea telefonului in buzunarul de la spate se numara printre cele mai frecvente cauze ale spargerii ecranelor de smartphone. Ne punem telefonul in buzunarul de la spate al pantalonilor, ajungem la serviciu, ne asezam la birou, dar uitam sa scoatem telefonul din buzunar. Ne putem doar imagina ce urmeaza. Display-ul se poate crapa, chiar daca inca nu se poate observa acest lucru, ci dupa prima incarcare. Incalzirea survenita pe durata incarcarii poate adanci o crapatura microscopica a ecranului.

De asemenea, se intampla sa ne aruncam telefonul in geanta, din graba, alaturi de chei si alte obiecte. Nici acest lucru nu este deloc recomandat, deoarece ecranele sunt realizate din materiale sensibile si nu toate beneficiaza de rezistenta la socuri.

Bineinteles, mai sunt si accidentele nefericite in care pur si simplu ne scapam telefonul din mana. Daca avem ghinionul sa cada de la o distanta mai mare pe o suprafata dura, exista sanse mici sa supravietuasca fara o crapatura, oricat de mica ar fi.

Pe durata verii, probabil ca cele mai frecvente accidente tin de scaparea telefonului in apa. Acest tip de accidente nu distrug doar display-ul, cat si alte componente ale telefonului. Din fericire, cele mai noi telefoane dispun de rezistenta la apa, astfel incat chiar si dupa ce sunt scapate in piscina, pot functiona fara probleme.

Husele si alte accesorii de protectii ne pot salva telefonul

Cea mai indicata masura pe care o putem lua, dincolo de incercarea de fi mai atenti la locurile in care ne pastram telefonul, consta in folosirea de huse si accesorii de protectii. Acestea ofera protectie atat impotriva prafului, cat si a socurilor mecanice.

Cu o husa haioasa telefonul tau poate arata foarte bine, in timp ce este protejat de zgarieturi sau de efectul nedorit al socurilor mecanice.

Datorita faptului ca exista numeroase zvonuri cu privire la aparitia pe piata a unor telefoane cu ecrane mult mai rezistente, care sa nu se sparga la fel de usor, cu o “rezistenta de diamant”, putem spera ca viitoarele telefoane nu se vor mai sparge la fel, chiar si in cazul in care suntem mai neglijenti. Pana atunci insa ne ramane de facut un singur lucru – sa avem mult mai bine grija de propriile dispozitive mobile.

Be Sociable, Share!