Dulceata de aronia a ajuns pe mesele englezilor

Share Button

Probabil ca multi dintre voi ati auzit in ultima perioada despre fructele de aronia si beneficiile acestora pentru organism. Tonifiere maxima, gust placut si racoritor, dar mai ales, un aport de vitamine pe care putine alte fructe il ofera, indiferent de anotimp.

Putini stiu insa cu adevarat ce sunt fructele de aronia si mai ales cum pot fi acestea consumate. Mici, putin mai mari decat coacazele si de culoare violacee inchis, aronia au ajuns rapid o delicatesa nu doar pentru romani, ci si pentru cei din statele occidentale.

Caci, daca aceste fructe pot fi usor naturalizate pe teritoriul Europei, putini sunt insa cei care valorifica la adevaratul potential micile delicatese naturale.

De la fructe proaspete, la sucuri si dulceata

Dan Bradu seo

Bineinteles, daca vei intreba orice nutritionist, iti va spune ca fructele de aronia proaspete sunt cele mai bune pentru consum, dat fiind continutul ridicat de fibre si de antioxidanti, atat de dorite in zilele noastre. Dupa cum stim, fibrele ajuta la buna digestie a alimentelor, in vreme ce antioxidantii ajuta la tonifierea corpului si mentinerea unei flore intestinale echilibrate.

Fructele proaspete sunt, intr-adevar, preferabile oricaror alimente procesate, cu exceptia cazurilor in care acest proces se desfasoara natural, fara adaosuri de conservanti artificiali si chiar fara adaos de zahar.

Asa se explica, spre exemplu, de ce sucul de aronia este atat de cautat, in ciuda faptului ca acesta are un pret ceva mai mare decat al altor sucuri de pe piata.

Daca stam sa analizam insa continutul unui litru de suc de aronia procesat natural, la rece, cu orice alt produs de pe piata, vom constata si beneficiile pe care acesta le are pentru sanatate.

Practic, acest suc, daca este ambalat aseptic si pastrat la o temperatura corespunzatoare, nu neaparat la frigider, poate tine si luni bune, fara nici macar un miligram de conservanti adaugat in el.

Dulceata, o adevarat delicatesa

Adevaratul rasfat vine insa atunci cand consumi o lingurita de dulceata de aronia. Acest produs a ajuns atat de apreciat incat a ajuns chiar pe masa membrilor Casei Regale a Marii Britanii, printre altii. Caci, retetele de dulceata de aronia produsa in Romania au darul de a nu contine conservanti artificial.

Cel mult, dulceata va contine putin zahar, insa gospodinele din zona Ardealului au descoperit si indulcitori naturali, care substituie cu succes zaharul.

Prin urmare, vom obtine o dulceata de aronia nu doar gustoasa si consistenta, dar si sanatoasa, care pastreaza in mare vitaminele si fibrele pe care natura le-a daruit fructelor in stare proaspata.

Be Sociable, Share!