Idei de amenajare a curtii

Share Button

In momentul in care locuiesti la casa, in mod evident te vei gandi tot timpul cum sa iti amenajezi curtea casei, astfel incat aceasta sa fie cat mai primitoare, sa iti ofere confortul de care ai nevoie tu si familia ta, si plus de asta, sa ii impresioneze pe toti cei care te viziteaza.

In acest sens, ai putea sa vizitezi Glamio.ro, si sa iti indrepti atentia spre mai multe decoratiuni exterioare, care cu siguranta s-ar potrivi de minune pentru curtea casei tale, insa aceste decoratiuni va trebui sa le alegi in functie de stilul in care iti vei amenaja curtea.

In primul rand, ai putea sa te gandesti la stilul modern, pentru ca amenajarea unei gradini modern este caracterizata de liniile curate si clare, de elementele grafice si structurale, dar si de folosirea unor materiale mai putin obisnuite.

O gradina moderna este usor de ingrijit, iar daca esti o persoana creativa, ai o personalitate puternica si esti si o persoana putin excentrica, ai putea sa iti pui toate ideile in practica pentru a-ti decora gradina in acest stil.

Ideea de a-ti amenaja gradina in stilul japonez ar fi si mai inteligenta, mai ales daca stai sa tii cont de atitudinea pe care o au japonezii fata de natura. Daca europenii atunci cand isi amenajeaza gradinile se bazeaza pe simetrie, ei bine, japonezii vor tine cont de principiul fukinesi.

Este important de mentionat faptul ca japonezii au o cultura care accepta si care indrageste imperfectiunea, si care pune baza pe eleganta prin simplitate.

O gradina japoneza este de regula amenajata in jurul caselor de ceai, unde se pot gasi terasele de unde poate fi admirata natura. O gradina japoneza este de admirat, mai ales primavara atunci cand pomii infloresc.

Nici ideea de a-ti amenaja gradina in stilul francez nu ar fi una rea, insa aceste gradini se amenajeaza tinand cont de principiul estetic si de principiul simetriei. Ideea acestor gradini ar fi aceea ca natura poate sa fie subjugate de catre om.

Daca am sta sa cautam un singur cuvant care sa defineasca acest stil de amenajare al gradinii, cu siguranta perfectiunea ar fi cuvantul respectiv, mai ales ca vegetatia este intretinuta pefect, arbustii sunt tunsi la milimetru, iar pomii de fiecare data sunt plantati in linie dreapta si au chiar si aceiasi inaltime.

Atunci cand ai de gand sa iti amenajezi gradina, va trebui insa sa tii cont si de dimensiunile acesteia. O gradina mica poate sa fie super amenajata si sa iti ofere o imagine de neuitat.

Poti sa ai si o gradina mare care insa sa nu fie foarte inteligent amenajata, asa ca se va crea o imagine de neuitat, insa intr-un sens negativ.

Cel mai bine ar fi ca, si in functie de dimensiunile curtii, sa ceri ajutorul unui specialist, pentru a te putea bucura de o gradina de invidiat, care sa iti ofere clipe de relaxare, un maxim confort, si  satisfactia ca ai cea mai frumoasa curte din cartierul in care locuiesti.

Dan Bradu seo
Be Sociable, Share!