Importanta normelor de protectia muncii

Share Button

Chiar daca parerea unora este relativ alta, vreau sa incep acest articol prin a va spune ca normele de protectia muncii sunt destul de importante si ele trebuiesc respectate intotdeauna. Si atentie, nu numai angajatorul este cel care trebuie sa respecte normele de protectia muncii, caci si angajatul are niste obligatii destul de importante in acest caz. Va recomand firma prodav de protectia muncii.

In primul rand, fiecare angajator trebuie sa respecte destul de multe norme de protectia muncii, printre care se numara: acordarea echipamentului tehnic, a unui mediu de lucru destul de bun, sa asigure evaluarea riscurilor in ceea ce priveste securitatea si sanatatea angajatilor in vederea stabilirii masurilor de prevenire, sa asigure fiecarui muncitor un control medical periodic, sa stabileasca toate masurile de protectie a muncii in functie de domeniul de activitate si sa se asigure ca fiecare angajat isi cunoaste atributiile.

Dan Bradu seo

In ceea ce priveste acordarea echipamentului tehnic de catre angajator, vreau sa va spun ca acesta trebuie sa fie unul de buna calitate, care sa nu fie deteriorat si care sa nu puna in niciun fel in pericol integritatea angajatului.

Si aici vreau sa va spun ca exista destul de multi angajatori in tara noastra care dau angajatilor echipamente vechi si uzate, iar astfel se ajunge, dupa cum bine stiti, la acele accidente de munca pe care le vedeti zilnic la sterile de la televizor.

In ceea ce tine de controlul medical periodic, vreau sa va spun ca fiecare angajator trebuie sa se asigure ca toti angajatii sai beneficiaza de astfel de investigatii medicale. Chiar daca multi au o parere proasta despre acest control medical periodic, trebuie sa stiti ca el este vital in interiorul unei firme sau a unei companii, si va voi da si un mic exemplu.

Ganditi-va ca un muncitor a luat o boala contagioasa, numai dati-va seama ca acesta poate intra in contact cu colegii sai de munca sau cu clientii, iar astfel boala se poate raspandi destul de simplu.

Inca un lucru destul de important si pe care fiecare angajator trebuie sa il ia in considerare tine de acordarea de echipament gratuit de protectie. Iar astfel va pot spune ca, neacordarea de echipament de protectie poate duce la aparitia unor accidente de munca neprevazute si care pot pune in pericol viata angajatilor.

Pentru cei care nu stiu, echipamentul de protectie difera in functie de domeniul de activitate, insa in mai toate domeniile de activitate acesta este compus din casca de protectie, manusi de protectie, bocanci ( in cazul in care este vorba despre domeniul constructiilor trebuiesc bocanci cu fier in varf) si nu in ultimul rand, salopete. Iar daca aceste norme de protectia muncii sunt respectate, atunci angajatii pot lucra in conditii normale.

Be Sociable, Share!