Informatii despre casele de amanet

Share Button

informatii-despre-casele-de-amanetIn momentul de fata avem de la amanet auto si pana la amanet orice, inclusiv electronice, bijuterii, accesorii, ceasuri si chiar si haine.

In acest articol ne-am decis sa va prezentam cat mai multe lucruri interesante despre casele de amanet, lucruri pe care probabil ca nu le stiti si pe care le veti gasi fascinante.

Casele de amanet sunt primele institutii de creditare care au fost vreodata inregistrate si au fost utilizate de toate tipurile de oameni, de la cei saraci si pana la oameni bogati si excentrici care au amanetat bunuri de valoare pentru a sustine o cauza.

In prezent a fost facuta si o emisiune denumita asii amanetului si care era data pe History Channel. Aceasta emisiune este unul din cele mai bune lucruri care se putea intampla in industria amanetului.

Emisiunea care are in distributia sa trei generatii din familia Harrison, isi desfasoara activitatea intr-o casa de amanet din Las Vegas. Este vorba despre o combinatie care are priza la public cat mai onorabil si totul se bazeaza pe tranzactii cat mai bizare si cat mai exorbitante. In episoadele sale emisiunea a aratat si proprietari care incercau sa amaneteze tunuri, cutii de trabucuri si alte asfel de obiecte.

Ca la orice alt reality show, aceasta emisiune se indeparteaza de realitate si afiseaza staruri ce apar sub acoperire in cautarea unor anumite bunuri, anumite situatii in care sunt consultati expertii in domeniu si uneori chiar si prezenta unor persoane care sunt in distributia principala.

Toate acestea sunt abateri de la normele din viata reala pentru ca acestia nu ar mai avea cum sa aiba viata in anonimat ca si simplii angajati fiind tot timpul intrerupti de fani care le-ar solicita poze si autografe. De asemenea, daca emisiunea ar fi reala pe baza legii care se refera la confidentialitate discretia clientilor ar fi clar compromisa.

Stiati ca exista si un sfant care protejeaza casele de amanet? Activitatea de amanet poate sa para un simbol al lacomiei oamenilor, dar exista si un sfant care protejeaza casele de amanet si care confera acestei activitati o anumita mostenire incarcata cu simbolul uneia din cele mai generoase fiinte care a trait pana a cum si mai exact cu imaginea Sfantului Nicolae care era recunoscut pentru bunatatea sa.

O anumita intamplare ni-l arata pe acesta ca fiind salvatorul celor trei fete ale unui om sarac care erau lipsite de zestre si nu se puteau casatori. Sfantul Nicolae le-a oferit trei pugute cu aur pe care le-a aruncat pe geam noaptea pentru a putea compensa lipsurile mostenirii.

Conform unor secvente din legenda Sfantul Nicolae a aruncat pungutele pe rand in trei nopti. In ultima noapte omul a incercat sa descopere identitatea binefacatorului misterior dar Sfantul Nicolae a gasit o alta solutie si a aruncat monedele pe cos.

Povestea a fost supusa la mici modificari pentru a da nastere unei legende foarte iubite a lui Mos Craciun. Printre persoanele protejate se Sfantul Nicolae se numara si hotii si persoanele care erau acuzate pe nedrept sau copiii si farmacistii.

Dan Bradu seo
Be Sociable, Share!