Invata engleza ascultand media

Share Button

Invata engleza ascultand mediaAsculta stirile de la radio. Asculta diferite talk-show-uri! Vorbind in general, emisiunile de la radio au angajat persoane ce vorbesc clar, folosesc un vocabular bun si de asemenea folosesc expresii idiomatice.

Daca ai un computer (desktop sau laptop) sau chiar si tableta, poti asculta diferite posturi de radio online, in limba engleza, asa cum ar fi National Public Radio sau British Broadcasting Corporation (BBC), ambele din Marea Britanie. Poti gasi foarte usor link-uri pentru Real Player (un player media) pe care le poti asculta “in direct”.

Este o buna idee sa poti inregistra din aceste emisiuni, o durata de 10 pana la 15 minute. Poti re-asculta aceasta inregistrare si poti nota pe o foaie cuvintele pe care nu le-ai inteles, pentru a te lamuri despre sensul acestora. De asemenea, ascultand, poti auzi pronuntia folosita in emisiunea respectiva, in asa fel incat sa stii si tu cum se pronunta corect, anumite cuvinte.

Dan Bradu seo

Trebuie sa ai in vedere orice fel de cuvinte sau expresii ce nu-ti sunt familiare. Daca esti inscris si la un curs de limba engleza, este cu atat mai bine. O data ajuns la curs, iti poti intreba profesorul, despre sensul acestor cuvinte sau expresii si cu siguranta nu le vei uita, deoarece ti-au atras deja atentia.

Poti folosi si un dictionar, ca si element ajutator in acest sens. Dictionarele Cambridge Online, sunt de obicei foarte bune si foarte complete, vi le recomandam. Aceste dictionare demonstreaza si felul cum anumite cuvinte sunt folosite in expresii idiomatice si in anumite fraze.

Dictionarele Cambridge de cele mai multe ori, dau si explicatii suplimentare pentru anumite cuvinte sau expresii, explicatii ce nu apar si in alta parte. Pentru cursuri engleza copii, cel mai recomandat loc de informare, este Ilsc.ro.

Fii atent la tot ceea ce auzi in limba engleza, oriunde ai merge!. Daca esti intr-o calatorie, intr-o tara unde se vorbeste limba engleza, daca esti intr-un autobuz sau intr-un tren si auzi vorbindu-se in aceasta limba, asculta ce spun oamenii respectivi si mai ales “cum” o spun. Incearca sa retii ce auzi.

Poti sa si inregistrezi aceasta conversatie, cu ajutorul unui smartphone sau reportofon. Daca vei fii atent, probabil ca vei auzi cu siguranta o expresie sau un cuvant, care nu-ti erau cunoscute. Cand auzi cuvinte sau expresii necunoscute, noteaza-le pe ceva, pentru a afla mai tarziu ce inseamna. Invata-le intelesul si foloseste-le si tu mai departe.

Atunci cand inveti cuvinte sau expresii noi, este important sa retii cum sunt folosite acestea, intr-un context formal sau informal. Multe cuvinte si expresii sunt folosite atat intr-un mod formal cat si informal.

Daca nu esti sigur despre cum sa folosesti un anumit cuvant, poti incerca folosirea acestuia intr-o conversatie cu prietenii sau colegii. Gaseste persoane cu care sa poti conversa in limba engleza!

Aceasta conversatie probabil ca nu te va ajuta la fel de mult, precum o poate face un curs specializat de limba engleza, dar poti gasi noi metode de a te exprima. In acelasi timp este o buna idee sa-ti asculti propria pronuntie atunci cand vorbesti in limba engleza, in acest fel iti vei putea corecta anumite defecte de pronuntie sau cuvinte pronuntate gresit, mai ales daca auzi acelasi cuvant, pronuntat de catre o persoana care vorbeste si pronunta corect in aceasta limba.

Be Sociable, Share!