Kit ambreiaj Audi – ce este si cum il gasesti?

Share Button

Kit ambreiaj Audi - ce este si cum il gasesti?Daca ai avut probleme de genul ambreiaj uzat la masina ta Audi, atunci cu siguranta ai avut nevoie de un kit de ambreiaj pentru Audi ca sa inlocuiesti piesele defecte. Daca nu stii ce este un kit de ambreiaj, atunci trebuie sa citesti acest articol pentru a afla.

Orice astfel de kit are trei componente: discul de ambreiaj, rulmentul si placa de presiune metalica. Aceste trei componente fac parte din ambreiaj, printre altele si doar ele se pot schimba, de aceea sunt disponibile in magazinele fizice si cele online de piese auto kituri de ambreiaj.

Discul de ambreiaj este o componenta importanta a ambreiajului, un disc metalic realizat din otel, care are de o parte si de alta lui cate o suprafata de frictiune, realizata dintr-un material numit ferodou.

O alta componenta, placa de presiune, are o carcasa prinsa de volanta cu ajutorul suruburilor, iar pe placa propriu-zisa este o diafragma cu niste petale din metal care se ridica atunci cand soferul apasa pedala de ambreiaj.

Diafragma este impinsa de rulment, care este legat de un alt element al ambreiajului numit furca de agrenare. Cand este un ambreiaj uzat? Cel mai simplu raspuns ar fi acesta: atunci cand incepe sa alunece. De aceea se numeste si ambreiaj patinat, pentru ca, de fapt materialul de frictiune este cel care se uzeaza.

Cand ambreiajul este foarte uzat, nici nu mai poti accelera dupa ce schimbi in vitezele a doua si a treia, pentru ca motorul se tureaza in gol. In mod normal ambreiajul nu trebuie sa se uzeze decat dupa ce treci de o suta de mii de km facuti cu masina, iar daca se intampla mai repede, cel mai sigur e ca ai “abuzat” de el.

Cel mai bine este sa se foloseasca ambreiajul doar complet calcat atunci cand se schimba vitezele si la o turatie cat mai mica a motorului.

Gasesti kit de abreiaj pentru Audi sau pentru orice alta marca de masina in magazinul online eGarajul. E mai usor sa comanzi online piese auto, asa ca nu ai nimic de pierdut. Intra pe site si vezi ce piese auto sunt disponibile.

Dan Bradu seo
Be Sociable, Share!