La ce trebuie sa fii atent cand cumperi un laptop?

Share Button

La ce trebuie sa fii atent cand cumperi un laptop?Fiecare dintre noi atunci cand vrem sa ne cumparam un laptop, va trebui sa tinem cont de mai multe aspecte foarte importante.

Mai intai de toate, trebuie sa ne cunoastem dinainte bugetul, pentru ca astfel vom putea sa stim cu exactitate cam ce laptopuri ne putem permite sa ne cumparam. Este important de stiut acest lucru, pentru ca astfel vom putea studia toate modelele care se incadreaza in suma de bani pe care noi ne permitem sa o cheltuim pentru a cumpara produsul.

Deasemenea este iarasi foarte important sa stim exact ce anume cautam. Daca de exemplu esti o persoana care are o mare pasiune pentru gamming, atunci mai mult ca sigur nu iti vei indrepta atentia spre modelele simple de laptopuri de pe piata, pentru ca un astfel de laptop nu iti va putea satisface nevoile niciodata.

Asadar, acestea sunt doua dintre cele mai importante aspecte care trebuiesc luate in considerare atunci cand vrei sa iti cumperi un astfel de echipament.

Ei bine, in functie de nevoi, de suma de bani pe care o detii, dar si in functie de preferinte, iti vei putea alege un model de laptop nou, un model refurbished si un model second hand.

In cazul in care ai nevoie de un echipament mai performant, atunci fara doar si poate, toata atentia ta va fi indreptata fie spre modelele noi, fie spre modelele refurbished.

Sunt sanse foarte mari sa iti gasesti exact acelasi model de laptop, iar unul sa fie nou nout, in timp ce al doilea sa fie unul refurbished. In aceasta situatie mai mult ca sigur ar trebui sa optezi pentru modelul refurbished, pentru ca acesta va avea exact aceleasi caracteristici tehnice precum modelul nou, insa pretul va fi mult mai mic, ceea ce cu siguranta te va incanta.

Daca de exemplu, vrei un echipament destul de bun, pe care sa il poti folosi acasa oricand, insa fara a-l solicita foarte mult, atunci vei putea sa arunci o privire asupra categoriei de laptopuri second hand.

Este evident faptul ca si in aceasta categorie de produse vei gasi o multime de echipamente care pot sa fie pe placul tau, si de care sa te poti folosi foarte mult timp.

Cand ai de gand sa alegi un astfel de model, mai intai de toate, trebuie sa studiezi foarte bine aspectul estetic al dispozitivului, pentru ca acesta sa fie intr-o stare ireprosabila.

Urmatorul pas foarte important este acela de a te informa daca echipamentul inca se afla in perioada de garantie. Un laptop second hand care se alfa inca in garantie, poate sa fie o alegere inspirata, pe cand unul care nu se mai afla in perioada de garantie, nu trebuie cumparat.

Deasemenea, ar fi indicat sa te uiti daca echipamentul are bateria originala, sau daca aceasta a fost inlocuita. Bateria este foarte importanta pentru fiecare echipament, si cu totii ne dorim laptopuri care sa reziste cat mai mult timp incarcate.

Deci, acestea sunt cateva aspecte importante de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi un model second hand.

Be Sociable, Share!