Mituri si adevaruri despre casele de amanet

Share Button

Mituri si adevaruri despre casele de amanetIn ceea ce priveste casele de amanet, au aparut o multime de legende odata cu trecerea timpului, altele fiind adevarate, in timp ce altele sunt total false.

Unul dintre miturile cele mai cunoscute referitor la casele de amanet, sustine faptul ca o casa de amanet nu ajuta oamenii, ci profita cat mai mult posibil de nevoile acestora, astfel incat doar patronii caselor de amanet sa aiba de castigat.

Acest lucru cu siguranta este unul total neadevarat, pentru ca o casa de amanet poate sa reprezinte solutia cea mai eficienta de a face rost de bani pe termen scurt, pentru toate persoanele care nu gasesc o sursa de imprumut rapid.

Un alt mit spune ca in momentul in care iti amanetezi produsele, nu le mai poti recupera niciodata, insa cu siguranta si acesta este doar un mit si nimic mai mult.

In momentul in care iti amanetezi bunurile, oricare ar fi acestea, intre casa de amanet si tine se va incheia un contract de amanet, iar contractul de amanet respectiv cuprinde o multime de detalii importante.

Intr-un astfel de contract se vor trece datele de identificare ale firmei si datele tale personale, obiectul sau obiectele care vor fi amanetate, dar si suma de bani in schimbul careia se vor amaneta bunurile respective.

Acest contract de amanet, se poate incheia pe o perioada de cel putin 5 zile, si de cel mult 30 de zile, asa ca pana in ultima zi de valabilitate a contractului de amanet, ai posibilitatea sa te prezinti cu banii la casa de amanet, pentru a-ti achita datoria, si pentru a-ti recupera bunurile amanetate.

Asadar, dupa cum se poate observa, este doar un mit acesta ca nu iti poti recupera bunurile amanetate, si nimic mai mult. Daca esti genul de client care isi plateste datoriile, atunci nu ai de ce sa te ingrijorezi.

In schimb, daca esti acel gen de persoana care nu isi plateste niciodata la timp datoriile, atunci trebuie sa stii ca daca nu iti achiti la timp datoria, si daca expira si perioada de gratie iar tu nu iti achiti datoria, atunci da, bunurile tale vor fi scoase la vanzare.

Un alt mit spune ca serviciile caselor de amanet sunt limitate, insa lucrurile nu mai stau asa de mult timp. In prezent, poti opta pentru un imprumut gen amanet bijuterii, dar poti alege si un imprumut gen amanet electronice.

Se mai spune ca doar oamenii saraci aleg sa se imprumute de la casele de amanet, insa cu siguranta nici acest lucru nu este adevarat. La casele de amanet, vin sa se imprumute si persoanele cu o situatie financiara foarte buna, insa care au nevoie rapida de bani cash, si nu au timp sa astepte doua – trei zile pana cand isi pot retrage banii din contul bancar.

Se mai spune ca pretul pe care casele de amanet il ofera in schimbul bunurilor amanetate este unul foarte mic, insa casele de amanet pot sa ofere pana la 80% din valoarea pe care o are pe piata bunul amanetat.

Dan Bradu seo
Be Sociable, Share!