Muzica online: cum si de ce?

Share Button

Muzica online: cum si de ce?Ascultarea muzicii online, adica prin Internet, de pe un computer, un smartphone sau o tableta, este una dintre activitatile preferate ale utilizatorilor de internet din intreaga lume. Exista mai multe moduri de a asculta muzica in mod legal si adesea gratuit: utilizati un serviciu de streaming, vizionati clipuri pe YouTube, ascultati WebRadios sau explorati SoundCloud …

Asadar, una dintre optiunile disponibile pentru a asculta muzica online este sa utilizati un serviciu de streaming precum Deezer sau Spotify. ultimii ani, platformele de streaming s-au inmultit. Deezer si Spotify sunt probabil cele mai cunoscute si cele mai utilizate platforme de acest fel. De exemplu, Deezerul francez are un catalog de peste 35 de milioane de titluri, iar Spotify este cea de-a doua platforma utilizata la o scara atat de mare, cu 30 de milioane de titluri. Va puteti bucura de aceste servicii prin intermediul unui browser web sau al unei aplicatii dedicate pentru Smartphone.

In ambele cazuri, un abonament cu anunturi permite utilizarea serviciului gratuit. Un abonament platit (aproximativ 9,99 EUR pe luna) va permite sa ascultati muzica nelimitata fara reclame. Toate ofera, de asemenea, un abonament de familie (14,99 €).

Calitatea sunetului Deezer si Spotify este comparabila: foarte buna fara a fi de inalta definitie pana acum. Ambele platforme sunt, de asemenea, orientate spre retelele sociale, cu functii de urmarire a prietenilor si partajarea playlisturilor. In sfarsit, fiecare va va prezenta noii artisti prin playlisturi sau recomandari personalizate. Deezer ofera evenimente live pentru artistii sai prin asa-zisele sesiuni Deezer.

Muzica Apple si Muzica Google Play concureaza pe aceasta piata deja ocupata, cu o pondere semnificativa pe utilizatorii Apple si Android smartphone si tablet, cu preturi similare si ofertele de functii similare.

O alta varianta disponibila pentru a asculta muzica online este sa vizionati clipuri pe YouTube. Celebra platforma de partajare video a devenit o baza pentru toti artistii cunoscuti sau mai putin cunoscuti. Deci puteti gasi clipuri si uneori versiuni karaoke cu versurile celor mai multe melodii. Calitatea nu va fi neaparat la acelasi nivel cu serviciile de streaming, dar veti avea imaginea ca un bonus! Unele videoclipuri necesita vizualizarea unui anunt inainte de a incepe. Pentru a utiliza YouTube, trebuie doar sa accesati site-ul si sa cautati titlul unei melodii sau numele artistului.

O alta modalitate pentru a asculta muzica online este ascultarea WebRadios. Exista doua tipuri de radiouri pe Internet: asa-numitele radiouri oficiale ale benzii FM si radiourile online. Cele dintai sunt toate prezente online si pot fi ascultate live fara un radio prin intermediul unui browser web sau al unei aplicatii smartphone dedicate. Pur si simplu cautati numele radioului intr-un browser web sau pe App Store / Google Play pentru a gasi aplicatia. Apoi puteti asculta live. Marea majoritate a radiourilor ofera, de asemenea, podcast-uri, adica retransmiterea emisiunilor difuzate de obicei la 24 de ore dupa difuzarea live. Radio-urile online exista doar pe web. Exista o infinitate dintre ele in intreaga lume si pentru toate gusturile!

Nu in ultimul rand, exploreaza SoundCloud. SoundCloud este o retea sociala pentru streaming muzica. Multe grupuri, muzicieni sau cantareti, cunoscuti sau creati, o folosesc pentru a-si impartasi lucrarile. Este un loc ideal pentru a descoperi noi artisti.

Asadar daca iti place sa asculti muzica online trebuie sa stii ca exista destule variante din care poti alege. Mai mult decat atat, ascultarea muzicii online prezinta diverse avantaje, iar existenta acestor platforme nu fac decat sa transforme in posibil faptul de a asculta muzica oriunde doriti cu ajutorul posturilor de muzica online.

Primul beneficiu major al ascultarii de muzica online cu ajutorul platformelor de streaming este reprezentat de accesibilitate. Aceasta este, de altfel, cel mai mare avantaj al posturilor de muzica online. Cu ajutorul software-ului bazat pe internet, cum ar fi mp3skull, puteti sa convertiti usor si sa descarcati muzica fie pe playerul dvs. mp3, fie pe alte dispozitive. Nu numai acest lucru poate fi realizat, ci puteti gasi chiar muzica din intreaga lume cu doar un singur clic. Un alt avantaj important este ca puteti descarca muzica chiar si gratuit de la statia de muzica online.

Un alt avantaj major al acestui fapt este reprezentat de varietate si alegere. Da, un alt avantaj al statiilor de muzica online este ca puteti avea acces la o multime de varietati de muzica online. Internetul nu face ca alegerile sa se incheie intr-un anumit punct, dar va permite sa va mariti alegerile de muzica. Aici alegerea personala nu are limite, ca in cazul in care vrei sa asculti melodii vechi, adica melodii din anii 1970, le poti gasi cu usurinta acolo. Statia online va ofera fiecare gen de muzica, indiferent cat de unic este.

Mai putine anunturi si reclame – un alt avantaj al acestui lucru. Ascultarea muzicii la radio sau prin intermediul televiziunii poate fi foarte distragatoare din cauza anunturilor, stirilor, reclamelor etc. care se gasesc intre ele. Acest lucru a fost facut pentru a-si completa programele si aprobarile pe care trebuiau sa le indeplineasca. Un alt motiv in spatele acestei probleme este faptul ca functionarea statiilor de muzica online costa destul de mult, dar functionarea statiilor de muzica offline costa chiar mai mult. Statiile online nu au astfel de distrageri si puteti auzi cu usurinta muzica.

Posibilitatea de creere a unor playlisturi proprii este inca un avantaj major al acestui lucru.Cu ajutorul posturilor online, puteti crea si liste de redare care pot contine melodii alese de dvs. Cantecele listelor de redare pot fi redate oricand de dvs. Aveti, de asemenea, o optiune de repetare, amestecare, pauza, redare, adaugare, stergere, repetarea intregii liste de redare sau chiar repetarea melodiei curente. Prin urmare, playlisturile dvs. nu vor deveni monotone, deoarece le puteti modifica in functie de alegerea dvs. Nu este un aspect extraordinar pentru care ar trebui sa fiti recunoscatori pentru ca e posibil asa ceva?

Calitatea sunetului este un alt avantaj de care ar trebui sa tineti cont. Ascultarea muzicii cu ajutorul sistemelor de muzica fizica poate duce la distragerea atentiei in timp ce ascultati muzica preferata, cum ar fi probleme de mediu, distragere a atentiei etc., ceea ce poate duce la o calitate slaba a sunetului. Dar, daca ascultati posturi online, atunci calitatea va fi mentinuta.

Dan Bradu seo
Be Sociable, Share!