Pasi de urmat pentru a schimba o caseta de directie

Share Button

De multe ori, atunci cand vorbim despre directia unei masini, ne gandim in primul rand la volan si la roti. Putini stiu insa ca virajale au la baza caseta directie, cea care asigura practic transmiterea miscarii de la volan la rotile tractoare ale masinii.

Din pacate insa, datorita lipsei verificarilor periodice amanuntite, problemele la caseta directie sunt raspunzatoare pentru multe dintre accidentele grave pe care le intalnim astazi pe drumurile publice. Nu mai punem la socoteala ca astazi avem sisteme de directie actionate electric, iar din cauza uzurii accentuate acestea te pot lasa cand ti-e lumea mai draga, chiar fara un avertisment prealabil.

Dan Bradu seo

Prin urmare, un contact imperfect sau simpla oxidare a acestuia poate conduce la defectiuni majore ale masinii tale chiar in timpul mersului, ceea ce poate avea efecte catastrofale. Iata, in continuare, cateva defecte posibile la caseta directie, precum si modalitati prin care aceasta poate fi reparata sau inlocuita.

Un prim lucru la care ar trebui sa fim atenti la masina este legat de petele de ulei ramase pe carosabil. Daca vedem ca am plecat din parcre iar in urma noastra raman pete de ulei, nu ar fi rau sa facem o verificare tehnica la service.

Poate fi chiar uleiul de la motor, iar acest lucru se poate verifica prin simpla verificare a nivelului cu joja metalica speciala, atasata langa blocul motor. Daca nivelul acestuia este in regula, atunci ne putem gandi si la uleiul de la caseta de directie. In acest caz, o viita la service este obligatorie, caci pierderile in acest caz nu sunt admise.

De asemenea, sunt o serie de simptome care ne pot da de gandit, cum ar fi zgomotele suspecte la efectuarea virajelor. Daca aceste zgomote se aud atunci cand mergem pe un teren accidentat si sunt in limite acceptabile, atunci putem sa le confundam usor cu problemele la sistemul de amortizare al masinii.

In schimb, daca astfel de zgomote se aud atunci cand mergem pe drum drept, este cazul sa ne prezentam la service. Nu in ultimul rand, pot aparea probleme la efectuarea virajalor, de genul rotirii greoaie a volanului sau insotit de scartaituri si pocnituri.

Daca ne hotaram insa sa procedam la schimbarea casetei de directie, trebuie sa stim ca aceasta se schimba de obicei cu totul, fara a fi recomandat ca operatiunea sa se efectueze pe bucati, prin schimbarea doar a anumitor piese componente.

In orice caz, operatiunea se efectueaza la service-urile specializate, unde, dupa slabirea prezoanelor de la roti, masina este urcata pe elevator, pentru efectuarea operatiunilor necesare la caeta directie.

Be Sociable, Share!