Pentru orice sezon

Share Button

Pregatirea masinii pentru iarna sau pentru vara poate presupune unele drumuri la service si poate presupune realizarea unor schimburi de piese, de consumabile sau de ce nu de schimbul de anvelope.

Putem avea in acest caz nevoia de a merge de doua ori la service intr-un an chiar si daca nu este nevoie de alte reparatii ci doar pentru a schimba anvelopele de iarna cu cele de vara si invers dar acest aspect poate fi depasit sau eliminat. Cea mai des utilizata metoda pentru a elimina aceste deplasari si automat aceste costuri poate fi prin intermediul unor anvelope de tip all season.

Cu siguranta exista foarte multa lume care va sustine ca acest tip de anvelope nu se poate ridica la nivelul de performanta a anvelopelor destinate fiecarui anotimp in parte insa ceea ce este sigur este ca acestea pot asigura performante net superioare unui tip de anvelope gresit.

Dan Bradu seo

Cu alte cuvinte utilizarea de anvelope de vara in timpul iernii sau de iarna in timpul verii vor fi cu mult mai problematice decat in cazul in care veti apela la varianta all season. Primul element sau primul lucru pe care acestea il vor influenta este legat de siguranta pe care o vor avea toti cei care vor fi in masina si siguranta pe care masina o asigura tuturor participantilor la trafic.

Materializarea se va face in privinta distantei de franare pe care masina o va avea, in privinta controlului si stabilitatii pe drum indiferent de conditiile asfaltului sau de conditiile meteo insa si in ceea ce priveste zgomotul produs in timpul rularii.

Unul dintre principalele motive pentru care trebuie ca masina sa ruleze cu anvelope de pe www.anvelope-astral.ro specifice fiecarui anotimp are legatura si cu prevederile codului rutier si cu faptul ca nerespectarea acestui aspect atrage dupa sine si unele amenzi.

Daca in schimb masina voastra este echipata cu anvelope all season toate aceste elemente pot fi eliminate intrucat acestea pot fi montate pe masina atat vara cat si iarna. Aspectul bugetului insa nu tine doar de faptul ca puteti obtine unele amenzi ci si in ceea ce priveste costurile de montare, de demontare sau de depozitare a anvelopelor de vara pe durata iernii si a celor de iarna pe durata verii.

Pastrarea in conditii neprielnice poate atrage deteriorarea acestora si astfel nevoia ca sa fie schimbate cu unele noi iar asta poate fi cu mult mai costisitor chiar si decat schimbarea mai des a celor all season.

Fie ca sunteti deptul tipurilor all season sau adeptul tipurilor de anvelope dedicate fiecarui anotimp este important ca acestea sa nu fiea foarte uzate si striatiile sa fie destul de pronuntate. Acest lucru poate fi legat atat de partea de siguranta cat si de cea financiara intrucat poate atrage si amenzi.

Be Sociable, Share!