Planning-ul constructiei unui depozit din metal

Share Button

Planning-ul constructiei unui depozit din metalPlanning-ul unui depozit din otel prefabricat reprezinta fara indoiala, faza critica pentru compania ale carei cerinte de stocare trebuiesc indeplinite. In ziua de astazi, design-ul pentru depozite a avansat in dezvoltare, atat din punct de vedere tehnologic cat si estetic.

Se creaza optiuni ce nu erau disponibile in trecut. Producatorii de constructii din metal vor asigura o proiectare si o constructie mai usoara, cu planuri simple si desene pentru scopurile tale de spatiu si stocare.

Exista cativa factori majori ce vor influenta design-ul si constructia halei de metal. Unii dintre acestia includ o cercetare amanuntita despre scopul exact al cladirii, gasirea unei locatii perfecte pentru montarea acesteia, precum si anumite discutii cu experti pentru a gasi cea mai buna cale de a construi proiectul tau, in particular.  Pe Constructii Hale metalice Cluj, puteti vizualiza cele mai moderne hale din Romania.

Cat costa sa-ti construiesti un depozit din metal?

Cladirile din otel prefabricate, de peste 450-500 metri patrati, reprezinta modul cel mai economic de constructie al depozitelor, cu un cost incepand de la 7$ metrul patrat (o minima la nivel global). Cativa factori cheie pe care trebuie sa-i iei in considerare, atunci cand alegi un producator care sa-ti construiasca o hala din metal, sunt urmatorii:
•    Codul de constructie – Asigura-te ca te-ai informat despre codurile locale: acestea pot fi aflate sunand departamentul de constructii din zona in care locuiesti si mentionand ca vrei sa construiesti o cladire din metal in zona aleasa.

Este responsabilitatea ta, sa transmiti acest cod constructorului ales sa iti ridice hala, depozitul, etc. Este de asemenea o buna idee sa verifici inainte posibilele restrictii cu privire la anumite interdictii de constructie sau interzicerea constructiei din metal intr-un anumit spatiu din zona in care vrei sa construiesti.

•    Dimensiunile cladirii. Strange toate datele despre dimensiunile pe care le va avea efectiv hala ce urmeaza a fi construita, precum si unde vei dori sa ai amplasate usi si ferestre, ce culori vor avea zidurile, tipul de acoperis, inaltimea cladirii.

Acesta este un pas extrem de important atunci cand construiesti o cladire tip depozit, deoarece usile trebuie sa fie de dimensiuni potrivite, pentru masinile de gabarit mare care vor trebui sa intre, etc.

•    Cand vine vorba despre inaltime, sunt 2 aspecte principale: inaltimea cladirii masurata de la exterior si spatiul efectiv de la interior. Inaltimea generala poate fi reglata sau impusa de anumite restrictii sau de legislatia aplicabila zonei in care vrei sa construiesti hala, dar in general spatiul de la interior va avea cel mai mare impact asupra design-ului final.

Trebuie totusi sa te asiguri ca spatiul interior (referitor la inaltimea efectiva interioara) este suficient pentru scopurile tale.

•    Dimensiunile cladirii in ceea ce priveste acoperisul sunt extrem de importante si trebuie luate in calcul, atunci cand este planificata constructia unei cladiri din metal.

Trebuie verificata cu atentie forma acoperisului, precum si optiunile disponibile de constructie (din diferite materiale) si ales ceea ce se potriveste cel mai bine, in cazul tau. In general acoperisurile unor astfel de constructii sunt de 2 tipuri: cu o parte mai inalta decat cealalta, acoperisul “aluneca” pur si simplu de la cel mai inalt zid catre cel mai de jos sau in forma de “varf”, adica in forma traditionala in care acoperisul este impartit in doua parti egale (triunghiular) cu laturi mai joase la acelasi nivel, in ambele parti.

Dan Bradu seo
Be Sociable, Share!