Probleme cu bateria laptopului?

Share Button

 Probleme cu bateria laptopului?Acumulatoarele sau bateriile laptopului au o durata limitata de viata la un moment dat acestea descarcandu-se complet si ajungand in situatia de a nu mai putea fi incarcate. Aveti probleme cu incarcarea bateriei? Acest lucru nu este doar frustrant, ci probabil reprezinta un semn ca ceva este in neregula.

In primul caz, poate ca bateria laptopului sa fie defecta. Daca bateria are mai mult de 3
ani, atunci exista sanse ca bateria sa fie stricata. Durata medie a unei baterii de laptop este de circa 400 de cicluri, iar daca folositi laptopul o data la doua zile, aceasta va ceda in aproximativ 2 ani de folosire. Daca bateria in schimb este noua aveti sanse foarte mici ca aceasta sa fie defecta.

Deci ajungem la al doilea caz cand incarcatorul laptopului este defect. Acesta este de departe cel mai intalnit caz, incarcatoarele pierzandu-si din putere in timp si desi aparent acestea functioneaza, este foarte probabil sa nu mai aiba suficienta putere pentru incarcarea unei baterii. In plus daca ati cumparat recent o baterie noua si ati obsevat ca nu se incarca, principalul suspect devine incarcatorul.

Daca nu aveti un alt incarcator disponibil, trebuie sa opriti laptopul si sa il lasati cu baterie laptop in el la incarcat cateva ore. Daca laptopul este oprit si bateria se incarca atunci incarcatorul este defect si va trebui inlocuit cu unul nou.

In al treilea caz, mufa poate fi defecta. Pentru a reusi acest lucru trebuie sa flexati mufa incarcatorului sau sa o tineti apasata in laptop pentru a vedea daca laptopul are continuitate in incarcare. Un alt caz poate fi acela in care bateria nu este introdusa corect. O alta situatie poate aparea cand placa de baza este defecta.

Placa de baza poate sa fie o problema in cazul in care nici bateria veche nici bateria noua nu se mai incarca. Daca in schimb bateria se incarca intr-un alt laptop este clar ca aveti o problema la placa de baza. Aceasta este practic cea mai costisitoare problema, pentru ca o placa de baza se repara extrem de greu, fiind foarte scumpa de cumparat noua si costand enorm de mult manopera de inlocuire a acesteia.

Problemele de software pot fi diverse, acestea fiind probleme care nu tin de partea fizica a laptopului. Sunt programele care regleaza incarcarea si care pot sa genereze probleme. Acestea pot fi impartite in doua categorii: Bios si Windows.  Problemele din Bios au si ele doua categorii mai mari.

Prima ar fi versiunea si totodata setarile din bios, un reset sau un update al bios-ului va pot rezolva problema in intregime. A doua este aceea ca unii producatori includ un sistem de securitate care de obicei refuza folosirea unor baterii compatibile. Problemele din Windows se pot datora driverelor care cateodata pot sa functioneze incorect.

Un ultim caz ar fi cel al formatarii si recalibrarii care sunt procese asemanatoare. In momentul in care cumparati un aparat cu baterii este recomandat sa il formatati. Astfel puteti sa rezolvati si aceasta problema.

Be Sociable, Share!