Produsele naturiste, la mare cautare printre romani

Share Button

Farmacia este prima alegere pe care o facem chiar daca ne curge putin nasul sau am stranutat. Medicii ne avertizeaza asupra faptului ca medicamentele luate dupa ureche pot avea efecte negative asupra organismului. Indiferent de afectiunea de care suferiti, in primul rand trebuie sa mergeti la medicul de familie care, in urma celor constatate, va poate trimite la un medic specialist.

Am ajuns sa consumam foarte multe medicamente, dupa care observam ca o banala raceala nu mai trece cu medicamentele cu care trecea inainte. Oare de ce? Pentru ca organismul s-a invatat cu ceea ce i-ati dat de la farmacie si nu mai reactioneaza la medicamente.

Cu alte cuvinte, a devenit imun. Insa, o alternativa la produsele din farmacii sunt produsele naturiste care, in zilele noastre, au devenit o adevarata afacere. Daca ne intrebam bunicii, cu siguranta ii vom auzi spunand ca pe vremea lor se tratau cu produse naturiste, din gradina si nu cu medicamente.

Dan Bradu seo

Acestea erau aproape inexistente. Pentru ca piata produselor naturiste s-a dezvoltat intr-un ritm alert, am ajuns sa gasim produse naturiste la orice colt de strada. Chiar daca romanii renunta cu greu la traditionalele medicamente, sunt si persoane care au ajuns sa „consume” foarte multe cosmetice naturale din dorinta de a se vindeca pe o cale cat mai apropiata de natura si fara sa aiba efecte secundare.

Produsele naturiste nu sunt foarte scumpe, iar daca citime ticheta, aflam ca acestea au in compozitie doar plante. Insa si aceste produse trebuie luate la sfatul medicului specialist sau cel putin unele dintre ele.

Nu sunt mai scumpe decat medicamentele din farmaciile obisnuite si tocmai din acest considerent romanii au inceput sa ia cu asalt farmaciile naturiste care nu duc nicidecum lipsa de clienti. Astfel, sunt plante care trateaza durerile de cap, bronsita, raceala ori ajuta la eliminarea calculilor renali.

Se da si reteta

Sunt si medici naturisti care prescriu reteta in functie de diagnosticul pus. Produsele naturiste nu au efecte secundare asupra corpului si nu provoaca dependenta. De la bunici putem afla ca un recunoscut antibiotic natural este usturoiul.

Consumat in fiecare dimineata pe stomacul gol, previne aparitia multor boli si are rolul de a regenera celulele hepatice. Din pacate, medicamentele de sinteza ataca atat stomacul cat si ficatul, iar pentru a nu le afecta prea tare este recomandata utilizarea unui antibiotic care are rol de protector hepatic si stomacal.

Produsele naturiste pot fi recomandate si copiilor, deoarece, de exemplu, picaturile nazale nu creeaza dependenta, nici tincturile, pastilele de tuse ori ceaiurile. In cazul in care copilul se confrunta cu dureri de gat, puteti lua pastile pe care sa le tina sublingual ori de cate ori este nevoie.

Cand vorbim de produse naturiste nu facem referire doar la medicamente, ci la toate tipurile de produse, inclusiv cele de machiaj.

Be Sociable, Share!