Repari sau schimbi masina de spalat rufe?

Share Button

Repari sau schimbi masina de spalat rufe?In viata, de obicei, cu cat obiectele care se defecteaza sunt mai mari si mai scumpe, cu atat mai mult vei vrea ca sa le repari.

Astfel electrocasnicele mari, precum combinele frigorifice, aragazurile sau masinile de spalat, de exemplu, sunt in varful listei, fiind destul de costisitor sa le inlocuiesti cu altele noi.

Atunci, fiindca si timpul tau este unul pretios si dependenta de astfel de dispozitive este mare, nu-ti ramane decat sa incerci sa le repari, singur sau cu impreuna cu ajutorul unui specialist.

In continuare ne vom axa pe masinile de spalat, care sunt unele dintre acele dispozitive de uz casnic ce au fost concepute pentru a ne usura viata, indeplinind sarcini care ne-ar putea consuma foarte mult timp si energie.

Cu toate acestea, din cand in cand, aceste dispozitive au nevoie de revizii sau reparatii. Si ca sa nu mai ai batai de cap poti apela la un specialist in reparatii masini de spalat.

Unele dintre problemele pe care le vei intalni la o masini de spalat, de-a lungul perioadei ei de functionare, pot fi:

•    Masina de spalat nu incalzeste apa dupa reglajul stabilit de tine sau prestabilit de program (in functie de modelul masinii de spalat) si prin urmare va sari peste anumite programe de clatire, de exemplu. Hainele nu sunt spalate corespunzator si daca observi ca si geamul hubloului este rece, atunci s-ar putea ca rezistenta de incalzit sa nu mai functioneze sau masina ta de spalat are o problema legata de modulul electronic care nu mai transmite comanda spre rezistenta.

•    Masina de spalat nu evacueaza apa reziduala si se opreste, iar atunci este posibil ca pompa de evacuare sa fie infundata.

•    Masina de spalat rufe nu se alimenteaza cu apa, si atunci este posibil sa ai o problema cu furtunul de alimentare, filtrul acestuia s-ar putea sa fie infundat.

•    Curge apa din masina de spalat. In cazul in care apa curge pe la sertarul de detergent, atunci furtunul de alimentare cu apa si detergent dintre sertar si cuva este infundat. Daca apa va curge prin fata masinii de spalat, trebuie sa verifici filtrul de scame al masinii.

Acestea pot fi doar cateva dintre problemele care pot aparea la o masina de spalat si, de aceea, asa cum am precizat anterior, este indicat sa apelezi la un specialist in reparatii masini de spalat, pentru a nu ajunge in situatia in care sa fii nevoit sa iti achiziotionezi o masina de spalat noua, mult mai repede de cat ti-ai fi dorit.

De exemplu, astfel de specialisti poti gasi la cei de la www.washservice.ro, daca esti din Bucuresti sau imprejurimi. Acestia au la dispozitie toata aparatura specifica repararii si intretinerii masinilor de spalat, incepand de la simplele scule de mana necesare unei desfaceri de panou, pana la piesele de schimb pentru o mai buna functionalitate a masinii de spalat.

Piesele de schimb devin un avantaj in acest sens, deoarece repararea masinilor de spalat poate decurge in conditii normale, nemaitrebuind sa astepti procurarea pieselor necesare reparatiei.

Pretul unor astfel de servicii poate varia in functie de defectiunile tehnice pe care le are masina de spalat, iar garantia reparatiilor poate sa variaze in functie de piesele schimbate, vechimea sau modelul masinii de spalat.

Dan Bradu seo
Be Sociable, Share!