Ritualuri dubioase de inmormantare

Share Button

Ritualuri dubioase de inmormantareToate aceste ritualuri de inmormantare au si surse istorice si sunt cat se poate de interesante. Moartea a fost prezenta inca de la inceputul timpurilor si niciodata nu a putut fi controlata.

Prin urmare inca se mai intampla ca oamenii sa moara departe de casa moment in care este nevoie de repatriere decedati international. Domeniul acesta a facut sa se dezvolte firmele specializate cum sunt cele de pompe funebre si asa cum am spus si mai sus cele de repatriere care sa ii ajute pe cei care au nevoie de diverse servicii funerare de la transport si pana la inhumare.

Mai jos va prezentam cele mai dubioase ritualuri de inmormantare.

Unul dintre ele este endocanibalismul. Pentru unele culturi mortii erau onorati intr-un mod aparte. Erau mancati. Aici se stabilea si o oarecare legatura intre persoanele vii si cele decedate. In plus era si o metoda pentru purificare si pentru a exprima firca de moarte si teama de urmarile sale. Din fericire aceasta practica a fost eliminata.

Celestial burials era o alta metoda de a ingropa decedatii. Daca nu v-a placut metoda cu endocanibalsimul, exista practica in care decedatii erau dati la animalele salbatice. Budistii din tibet disecau cadavrele in bucatele cat mai mici pentru a putea hrani cu ele pasarile. Acestea erau numite si morminte celeste si ritualurile de genul acesta erau privite drept un ultim gest pe care decedatul il facea pentru celelate vietuitoare.

Taierea degetelor era o alta practica. In Noua Guinee se pastra acest obicei pentru rudele persoanei decedate care trebuiau sa ii taie chiar ele degetele de la maini. Acest ritual a fost obligatoriu chiar si in cazul copiilor si scopul sau era acela de a alunga spiritele pe cand durerea fizica era o expresie a suferintei. Pentru a putea fi amputate degetele se legau cu sfori si erau taiae cu ajutorul unui topor iar ramasitele erau arse sau pastrate.

Mormintele suspendate sunt o alta traditie cat se poate de interesanta. Despre civilizatia Bo nu se stiu foarte multe lucruri insa ei sunt cei care au lasat mai multe sicrie suspendate la o inaltime de in jur de 100 de metri deasupra unor prapastii. In prezent localnicii mentioneaza despre aceasta civilizatiie ca fiind copii varfurilor sau cei care au dominat cerul. Motivul este inca nedescoperit desi ar fi fost foarte interesant care era ideea lor despre aceasta practica si ce ii motiva sa faca asta.

Sati este un ritual pentru inmormantare practicat in India care le cerea vaduvelor sa arda si ele impreuna cu sotii lor printr-un gest voluntar. Nu se stie de ce a fost invetat obiceiul insa se spune ca voia sa fie impiedicata uciderea sotilor foarte bogati de sotiile casatorite doar din interes. Aceasta practica se folosea si la greci, sciti si goti.

De fiecare data cand mureau capeteniile vikingilor fetele care erau sclave aveau de suferit. Una dintre acestea trebuia sa ii urmeze si era intoxicata, strangulata si in final injunghiata. Corpurile lor erau ulterior incendiate si trimise pe mare pentru ca ea sa ii fie alaturi si in cealalta lume.

Dan Bradu seo
Be Sociable, Share!