Service iPhone – un fel de prieten in caz de nevoie

Share Button

iPhone reprezinta varful in tehnologia telefoanelor mobile astazi. Cu ceva timp in urma, clasicele telefoane mobile au pierdut batalia dura cu smartphone-urile, care practic au invadat piata de telefonie mobila in ultimii ani.

Chiar daca iPhone-urile au preturi foarte mari, exista foarte multi clienti care isi doresc foarte mult acest brand. Desi se considera a fi cel mai bun smartphone din lume, totusi defectiuni ale iPhone-ului vor aparea in cele din urma. Din aceasta cauza este bine sa fiti foarte bine informati despre cum puteti actiona in caz de urgenta.

In primul rand, trebuie sa va abtineti sa demontati iPhone-ul sau alt dispozitiv care este atasat acestuia pentru a nu pierde garantia. Evitati orice metoda de protectie improvizata in cazul unor accidente, cum ar fi uscarea fortata a telefonului, daca acesta este udat din greseala, sau lipirea cu banda adeziva a carcasei sparte.

In al doilea rand, trebuie sa va adresati in foarte scurt timp unui centru de reparatii Apple iPhone autorizat. Nu trebuie amanata trimiterea telefonului in service dupa un accident, chiar daca telefonul pare a functiona fara probleme, pentru ca este posibil ca efectele sa nu se observe imediat.

Daca totusi doriti sa evitati pe cat posibil trimiterea intr-un service, este recomandat sa aveti in vedere cateva masuri de precautie: utilizarea unei huse de protectie, iPhone-urile au microfonul pe partea dreapta si difuzorul pe stanga, aceasta husa avand practic rolul de a proteja aceste orificii de patrunderea prafului si a altor impuritati.

Dan Bradu seo

Trebuie, de asemenea, sa aveti mare grija la inlocuirea mufelor, indiferent de dispozitivul pe care vreti sa il atasati, cele mai multe crapaturi aparand in zona jack-ului pentru casti, unde plasticul este mult mai subtire.

Evitati expunerea iPhone-ului la temperaturi extrem de ridicate sau scazute, pentru ca exista riscul afectarii performantelor bateriei. Daca totusi, s-a produs inevitabilul, va trebui sa ajungeti intr-un service iPhone unde veti beneficia de analiza, diagnosticare si reparatia smartphone-ului. Indiferent de problemele intalnite, fie cele de software, fie cele de hardware, exista intotdeauna o solutie.

La fel de important este ca piesele inlocuite intr-un service sa provina de la un furnizor de servicii autorizat, care sa opereze in cunostiinta de cauza, astfel existand riscul accentuarii problemelor. In legatura cu hardware-ul la iPhone, cea mai des intalnita problema o reprezinta defectarea bateriei. Aceasta se poate defecta datorita perioadei lungi de folosire sau datorita incarcarii iPhone-ului cu diverse incarcatoare necorespunzatoare.

Trebuie, de asemenea, sa apelati numai la centre autorizate Apple, pentru ca in primul rand aceste centre sunt specializate si autorizate iPhone si in al doilea rand au o echipa formata din oameni specializati in domeniu, personal specializat in microelectronica si totodata ofera garantii asupra operatiunilor efectuate prin facturile pe care le ofera la incheierea acestora.

Indiferent de problema cel mai indicat este sa apelati la serviciile unui service gsm, nefiind indicat sa va reparati singuri acasa iPhone-ul decat in rare situatii si numai daca sunteti specializat in domeniu. Astfel reparatia care vi se pare ca a fost mult mai avantajoasa financiar risca sa va deterioreze si mai mult iPhone-ul.

Be Sociable, Share!