Sfaturi de utilizare masina de tuns gazon

Share Button

Sfaturi de utilizare masina de tuns gazonFrumusetea gazonului existent in gradina e influentata si de modul in care este tunsi cu masini de tuns gazon.

Frumusetea pe care o are gazonul din gradina e influentata de modul in care este ingrijit. Astfel ca toate elemente au importanta si dau unitate gradinii. In afara de tehnica si de regulile care ar trebui urmate pentru un gazon ingrijit e important tipul de masini de tuns pe care il avem si pe care il utilizam pentru a putea ajunge la rezultate de o foarte buna calitate. V-am pregatit o lista de mai multe sfaturi simple si foarte la indemana care va ajuta sa tundeti gazonul corect si cat se poate de estetic.

Pentru a putea avea o peluza care sa creasca uniform ca si densitate si ca si inaltime e bine sa tundeti gazonul la intervale de 7-10 zile.

Nu depasiti inaltimea de 10 cm pentru iarba pentru a putea sa evitati ingalbenirea ei la nivel de sol.

Reglati inaltimea de tundere pentru masinile de tuns gazonul si aveti grija ca acestea sa fie situatie intre 2.5 si pana la 3 m.

Verificati cutitele de la masina de tuns gazonul inainte sa va apucati de lucru pentru a putea taia cat mai bine firele de iarba.

Evitati sa tundeti gazonul in momentul in care solul este umed deoarece raman urme de la rotile pe care le are masina de tuns. De asemenea atunci cand solul este umed se taseaza in zonele prin care treceti cu masina de tuns gazon si se va genera un aspect neuniform.

Dupa ce terminati procesul de tuns e recomandat sa intrigati toate plantele pentru o mai buna hidratare si pentru o buna ingrijire.

Masinile de tuns gazonul ar trebui sa fie alese tinand cont de mai multi factori. La inceput va trebui sa stiti si faptul ca masinile de tuns gazonul pot sa fie electrice sau pot sa aiba motoare termice pe benzina. O masina electrica pentru tuns gazonul este usoara si are si un sistem flexibil de manevrare. Deoarece sunt dotate cu cosuri de strangere a resturilor vegetale de tuns par a fi foarte utile. Aceste vase pot sa fie facute din materiale cum ar fi panza si plasticul. Puterea pe care o au motoarele e cuprinsa intre 1500W. In cazul in care va decideti sa cumparati o masina pentru tuns gazonul electric este foarte important sa stim si faptul ca aveti nevoie de prelungitoare pentru a alimenta cu energia electrica.

Daca luati in calcul posibilitatea de a alege pentru masini de tuns gazonul cu motoare pe benzina, trebuie sa stiti si faptul ca o astfel de masina este potrivita pentru zonele mari, de cel putin 800 mp pentru ca sunt grele si pentru ca sunt dificil de folosit in curti unde suprafata este redusa.

Masinile de tuns gazonul care au motoare pe benzina au nevoie de schimbarea uleiului din motor dupa o perioada de functionare. Se va face primul schimb de ulei dupa 4 ore si de asemenea mai trebuie sa aveti in vedere si faptul ca trebuie sa curatati filtrul.

Dan Bradu seo
Be Sociable, Share!