Sfaturi pentru alegerea unei lanterne

Share Button

Sfaturi-pentru-alegerea-unei-lanterneAtunci cand va decideti sa va cumparati o lanterna trebuie sa aveti in vedere mai multe lucruri. Va trebui sa fiti pregatiti din absolut toate punctele de vedere dar in primul si in primul rand va trebui sa luati in calcul scopul pentru care urmeaza sa o folositi.

Tehnologia LED pentru lanterne sunt tehnologii care primeaza atunci cand veti face o alegere si in functie de scopul acesta va oferim cateva recomandari in continuare.

De asemenea prima noastra recomandare este sa cumparati de fiecare data lanterne profesionale .


Pentru drumetii mai ales daca va prinde si noaptea veti avea nevoie de lanterne care sa aiba un fascicul lung si foarte puternic pentru ca drumul pe care va trebui sa mergeti sa fie luminat in mod corespunzator.

O alta caractersitica pentru care va trebui sa optati este si greutatea redusa si de aceea majoritatea oamenilor aleg sa foloseasca lanterne cu led cu greutate mica sau lightweight.

De asemenea lanternele va ajuta si pentru camping. In cazul acesta nu veti avea nevoie musai de un fascicul concentrat dar veti avea nevoie de o foarte buna dispersie a luminii.

Va trebui sa aveti vizibilitate foarte buna asupra zonelor mai extinse si de asemenea sa beneficiati si de o autonomie cat se poate de extinsa in utilizare.

Pentru persoanele care prefera sa mearga pe bicicleta, sunt foarte importante lanternele LED care au o durata farte lunga de functionare si de asemenea printre multe alte caractersitici va trebui sa se gaseasca si usurinta de montare.

Sunt si cazuri in care lanternele se utilizeaza si la vanatoare si in cazul acesta e importanta si luminozitatea pe care o ofera si care permite ca tinta sa fie localizata desi este la o distanta destul de mare.

Pentru operatiuni precum cautarea si salvarea va fi nevoie de exemplu si de modele de lanterna care sa va ofere o foarte buna luminozitate dar si un fasccul luminos care sa poate acoperi o distanta si o suprafata mare.

Ca in orice alta problema atunci cand priviti din afara poate a para simplu sa cumparati o lanterna insa daca intrati si in miezul problemei vor aparea complicatiile.

Discutand despre modul in care putem alege o lanterna profesionala este recomandat sa o putem diferentia pe aceasta de o lanterna comuna desi in Romania pana si lanterna de la bricheta este numita de comercianti profesionala.

O lanterna profesionalta este prevazuta in general cu leduri iar producatorul va avea si o pagina de prezentare online unde veti putea sa gasiti toate produsele, caracteristicile si manualele si mai exact veti primi si o garantie de 18 luni.

In functie de scopul pentru care cumparam lanternele va trebui sa alagem dintre urmatoarele clase:
Mini lanternele sunt cele pentru purtat in buzunare si sunt utilizate in mod ocazional pentru a ilumina la distante mici. Lanternele tactice in general sunt utilizate la airsoft, la vanatoare sau de catre firmele de paza si de politie. Lanternele pentru cautare sunt lanterne puternice utilizate in general in momentul cand avem de luminat suprafete foarte mari.

Dupa ce stabilim clasa ne vom informa si despre performanta.

Dan Bradu seo
Be Sociable, Share!