Totul despre casele la rosu

Share Button

Totul despre casele la rosuTermenul de “casa la rosu” este destul de folosit in ziua de azi in tara noastra. Bineinteles, nu multe persoane stiu ce inseamna acest termen, pentru ca nu toti se pricep la constructii.

Insa pentru acestia, putem spune ca o casa la rosu reprezinta constructia fara finisare si fara partea exterioara a acoperisului. Prin urmare, o casa la rosu este formata din fundatie, pereti interiori si exteriori si structura acoperisului.

Si nu numai atat, caci trebuie stiut si faptul ca o casa la rosu nu prezinta nici instalatii electrice si nici instalatii sanitare. Deci, o casa la rosu poate fi considerata ca o mare cutie goala, care trebuie umpluta cu cele necesare.

Pretul unei case la rosu este destul de mic in tara noastra, asa ca ele pot fi achizitionate de aproape oricine. Insa cine achizitioneaza o casa la rosu, trebuie sa fie bine informat in legatura cu aceasta si sa stie ca o sa fie nevoit sa scoata multi bani din buzunar pentru a putea face din aceasta o casa locuibila.

Costurile necesare pentru a putea face dintr-o casa la rosu, o casa locuibila, sunt legate de finisaje, culori, gresie, faianta, instalatii sanitare, ferestre, usi si nu in ultimul rand, tigla acoperisului.

Si bineinteles, mai sunt si alte costuri, dar acestea sunt cele mai importante, asa ca doar ganditi-va cati bani trebuie sa bagati pentru a realiza toate acestea.

Dupa cum spuneam si mai sus, atunci cand doresti sa-ti cumperi o casa la rosu, trebuie sa stii neaparat totul despre aceasta. Si in cazul in care nu te pricepi la constructii case, este neaparat nevoie sa mergi sa vizitezi casa insotit de cineva care se pricepe la acest domeniu.

Si toate astea pentru ca este nevoie sa stii daca aceasta casa la rosu a fost realizata asa cum trebuie si daca constructia ei este una solida. Din pacate, unele case la rosu sunt realizate la intamplare si nu se tine cont de cele mai importante aspecte care, atunci cand nu sunt realizate asa cum trebuie, pot influenta negativ constructia in sine.

De obicei, atunci cand vorbim despre case la rosu, cele mai des intalnite probleme sunt legate de termoizolatii si hidroizolatii. Atunci cand acestea nu sunt realizate asa cum trebuie, unele elemente de constructie se pot deteriora intr-un timp  destul de scurt, dar nu numai atat caci, dupa cum stim cu totii, locuintele care au nevoie de un consum foarte mare de energie sunt predispuse si la igrasie.

Mai trebuie verificat si daca constructia casei a fost realizata dupa ce s-a facut un studio geo, care sa determine unde se afla panza freatica. Si desigur mai sunt destul de multe aspecte de care trebuie sa tineti cont atunci cand doriti sa va cumparati case la rosu, insa cele de mai sus sunt cele mai importante.

Be Sociable, Share!