Totul despre dresuri si ciorapi

Share Button

Totul despre dresuri si ciorapiAtat in ​​timpurile istorice, cat si in cele moderne, purtarea ciorapilor stransi de catre barbati a fost uneori asociata cu o imbracaminte de sustinere care sa protejeze organele genitale. In secolul al XV-lea, unii barbati purtau un dress elaborat si decorativ pentru a accentua dotarea lor genitala si ca un simbol al virilitatii lor. In vremurile moderne, dansatorii de balet de sex masculin poarta, in general, o centura de dans care ajunge pana sub genunchi, atat pentru a oferi suport organelor genitale, cat si pentru a promova un aspect obisnuit, regulat, deoarece ciorapii sunt atat de subtiri si pielea prea strans ca sa dezvaluie contururile detaliate ale organelor genitale masculine. Exista de asemenea si ciorapi compresivi medicinali purtati in prezent.

Initial, derivat din pantalonul purtat de barbati europeni cu mai multe secole in urma, dresul a fost facut cat mai mulat posibil din motive practice si prima data a fost purtat de calareti. Pentru barbatii de nobilime, materialul ar fi fost facut din matase sau din lana fina, mai degraba decat tesaturile mai groase folosite de clasele inferioare. La vremea regelui Henric al VIII-lea al Angliei, aceasta a fost moda masculina pentru afisarea unui picior bine lucrat, incat chiar si regele a purtat dresuri. Picturile portret ale lui si ale alte nobilimi prezinta adesea purtarea unor pantaloni foarte mulati care semanau cu colantii.

In lumea teatrelor sunt de asemenea comune, mai ales in costumele din perioada Renasterii si dans, in special in balet. Termenul “ciorapi” a fost folosit pentru a incerca sa ridiculizeze o anumita uniforma britanica traditionala.

Pentru calarit, colantii din anumite cercuri ecvestre se refereau la pantaloni de calarie usor de fixat, care se extind pana la glezna si se poarta cu o cizma de tip “paddock” (inaltime glezna). Astfel de pantaloni sunt purtati in timpul verii sau ca  imbracaminte in timpul iernii. In climatul cald pot fi purtati pe tot parcursul anului. Acesti “ciorapi de calarie” sunt mai ieftin de cumparat decat jodhpurs sau pantaloni scurti care sunt un tip de pantaloni de calarie fabricat din material mai greu si care se extinde doar la lungimea mijlocie a gambelor si sunt destinati sa fie purtati cu cizme inalte de echitatie.

Ciorapii pot descrie, de asemenea, acoperirea picioarelor purtate in biciclisti pe vreme rece si in alte activitati atletice, in special de catre alergatori. Acesti ciorapi sunt, de obicei, un amestec spandex mai gros si, de obicei, sunt fara picioare. De asemenea, a fost sustinut de cativa oameni de stiinta sportivi ca purtarea ciorapilor poate reduce vibratiile tesutului muscular. Colantii sunt o utilizare populara a dansatorilor, in special in balet. Dansatorii moderni pot purta, de asemenea, colanti.

Colantii de atletism au primit o publicitate in sezonul de baschet din 2005-2006, cand jucatorii au inceput sa poarte ciorapi cu glezna sub uniformele scurte. Un jucator proeminent din NBA, Kobe Bryant, a fost unul dintre primii care a purtat ciorapi, iar stilul a fost ulterior adoptat de mai multi jucatori din NBA, precum si de alti jucatori de liceu si colegiu. Stilul a declansat controverse, ducand la propuneri de interzicere a purtarii ciorapilor cu uniforme de baschet.

Dan Bradu seo
Be Sociable, Share!